Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Αγωνιστική συγκέντρωση των Τρικαλινών συνταξιούχων

ΤΟΠΙΚΑ07.05.2018 | 4:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την αγωνιστική τους διάθεση έδειξαν το πρωί της Δευτέρας οι Τρικαλινοί συνταξιούχοι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη κινητοποίηση συμμετείχαν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Τρικάλων, Δημοσίου Τρικάλων ΟΑΕΕ και ΤΑΕ-ΤΣΑ Τρικάλων

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων – ΟΑΕΕ , ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο λαός πρέπει να το δει καθαρά και να αντιδράσει απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές και σε όσους τις υπηρετούν. Εμείς δεν παλεύουμε μόνο για τους εαυτούς μας, παλεύουμε και για τα παιδιά μας, παλεύουμε για όλα τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, παλεύουμε για τα δικαιώματά μας. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16. Οι συντάξεις μας, που τις πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή με τη δουλειά μας, γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους το επιτρέψουμε.».

Στη συνέχεια μίλησε η κα Σούλα Ακζιώτη, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου και πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σ’ όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά. Η μαζική συγκέντρωσή στις 25 Απρίλη στην Αθήνα υποχρέωσε την υπουργό να απαντήσει θετικά σε ορισμένα από τα αιτήματα όπως οι παρακρατήσεις για τον ΑΚΑΓΕ. Συνεχίζουμε όλοι αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα.».

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιώργος Ρούσσας , μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ , ο οποίος ανέφερε: «Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα. Με τοπικές, όπως σήμερα στα Τρίκαλα περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα με τις διεκδικήσεις τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης