Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο

ΤΟΠΙΚΑ12.05.2018 | 7:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε προς συζήτηση η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου επί της οδού Κατσιμήδου.

Και εξοικονομεί χρήματα από την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθιστώντας το νεότερο κλειστό των Τρικάλων, πιο έτοιμο και πιο σύγχρονο για φιλοξενία αθλητικών δράσεων.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει στις 750.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση έγινε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014–2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το έργο ονομάζεται «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας με Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Κλειστό Γυμναστήριο επί της οδού Κατσιμήδου» και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε την υποβολή κατάθεσης της σχετικής πρότασης.

Πρόκειται ουσιαστικά για πλήρη αναβάθμιση σε επίπεδο ενέργειας για μια τόσο μεγάλη αθλητική εγκατάσταση. Σύμφωνα με τη μελέτη – που θα υποβληθεί τοπ αργότερο μέχρι τη ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου 2018, θα γίνουν οι εξής εργασίες:

  1. Κατασκευή συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης
  2. Τοποθέτηση εξωτερικά θερμομονωτικού πάνελ
  3. Αποξήλωση της αυλακωτής λαμαρίνας της στέγης του παλαιού τμήματος και τοποθέτηση πάνελ πολυουρεθάνης
  4. Τοποθέτηση εξωτερικά θερμομονωτικού πάνελ πολυουρεθάνης
  5. Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του παλαιού τμήματος
  6. Αναβάθμιση συστημάτων σε θέρμανση, ψύξη, μηχανικού αερισμού και Ζεστού Νερού Χρήσης μέσω Κεντρικής Κλιματιστικής μονάδας η οποία θα τροφοδοτείται από αντλία θερμότητας και συστοιχία λεβητών φυσικού αερίου.
  7. Τοποθέτηση ηλιοθερμικού συστήματος για παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης με υποστήριξη από το φυσικό αέριο
  8. Αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών συμβατικού τύπου με προβολείς τεχνολογίας LED υψηλής ποιότητας και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, με σκοπό τη μείωση της εγκατεστημένης ισχύος και κατά συνέπεια τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και την κάλυψη των απαιτούμενων σταθμών φωτισμού στις ζώνες τεχνητού φωτισμού του κτιρίου.
  9. Εγκατάσταση επιπλέον προβολέων τεχνολογίας LED υψηλής ποιότητας καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού Dimming για τον φωτισμό του αγωνιστικού χώρου, με τη δυνατότητα επιλογής διακριτών επιπέδων φωτισμού (στάθμες φωτισμού) ανάλογα με τη χρήση του αγωνιστικού χώρου (Αγώνες με τηλεοπτική κάλυψη, Αγώνες Α’ Κατηγορίας, Λοιποί Αγώνες, Προπόνηση).

Μαζί με τη σχετική μελέτη, το έργο προϋπολογίζεται στα 750.000 ευρώ και ουσιαστικά δίνει νέα ενεργειακή – και επομένως, χρηστική – μορφή στο δεύτερο κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων.

Το έργο αυτό έρχεται ως συνέχεια των εργασιών αναβάθμισης που είχαν γίνει το καλοκαίρι του 2017. Τότε ο Δήμος Τρικκαίων με δικά του χρήματα προχώρησε σε αλλαγή του παρκέ, σε νέα διαγράμμιση, σε βάψιμο σχεδόν όλων των χώρων και προσόψεων, σε ανακατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε συντήρηση και αναβάθμιση στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια και στο ιατρείο του γηπέδου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης