Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Ανανεώνεται ο κατάλογος των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου

ΤΟΠΙΚΑ03.05.2018 | 9:12 μμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Ανανεώνεται  ο κατάλογος των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως κάνουν γνωστό ο Δήμος Τρικκαίων και η Συνειρμός αμκε. Να σημειώσουμε, πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει σε άπορους δημότες προϊόντα (είδη διατροφής, απορρυπαντικά, χαρτικά, είδη ρουχισμού, υποδήματα κλπ).

Τι απαιτείται για ένταξη

Για να ενταχθεί κάποιος/α στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση,  χρειάζεται  να προσκομίσει τα παρακάτω Δικαιολογητικά:

  1. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
  2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  3. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ Ε1- Ε9 ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει Φορολογική Δήλωση), ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Υ.
  4. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (αν υπάρχει)
  5. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (αν υπάρχουν)
  6. ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (αν υπάρχει)
  7. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για το αν ο/η ίδιος/α  ή άλλο μέλος της οικογένειας ωφελείται από άλλη ανάλογη δομή ή πρόγραμμα (ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, Ενοριακά Παντοπωλεία κλπ)

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες θεωρούνται εμπιστευτικά και θα τηρηθούν απολύτως οι κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όσοι/όσες είναι ωφελούμενοι/νες του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την 1η Δεκεμβρίου 2017 έως και σήμερα, δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ξανά Αίτηση.

Αισιοδοξία για επέκταση του ΤΕΒΑ

 

Σε καλό δρόμο, εκφράζοντας την αισιοδοξία στην ΕΡΕΥΝΑ ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, πως θα ανάψει πράσινο φως για υλοποίηση, η πρόταση ύψους 4,8 εκατ. € για επέκταση του ΤΕΒΑ σε όλον τον νομό Τρικάλων . Να σημειώσουμε πως πρώτος από όλη τη χώρα, αιτήθηκε ο Δήμος Τρικκαίων. Χρήματα που αφορούν στη συνέχιση και επέκταση του προγράμματος από το ΤΕΒΑ, που ήδη υλοποιείται.

Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα διανομής τροφίμων και άλλων ειδών και προϊόντων, αλλά και πρόσθετες δράσεις υποστήριξης, σε άτομα που χρήζουν στήριξης με βάση τα αποτελέσματα της κρίσης.

Αυτή τη φορά, υπάρχουν δύο ουσιώδεις διαφορές. Η μία, ότι ο Δήμος Τρικκαίων, πρώτος από όλη τη χώρα υπέβαλλε το σχετικό αίτημα στην αρμόδια διαχειριστική αρχή, καθώς το πρόγραμμα τηρεί σειρά προτεραιότητας. Η δεύτερη διαφορά, που ανεβάζει και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι ότι ο Δήμος Τρικκαίων πλέον θα εξυπηρετεί όλους τους δικαιούχους του νομού Τρικάλων και όχι μόνο τους δημότες Τρικκαίων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης