Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Ανοιχτά τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.05.2018 | 5:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων με το υπουργείο Οικονομικών να αναζητά λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν τους μικροιδιοκτητες και τις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες.

Στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για εφαρμογή διπλών αντικειμενικών αξιών. Δηλαδή άλλη τιμή ζώνης να εφαρμόζεται για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και άλλη πιο χαμηλή για τον ΕΝΦΙΑ.

Η τελική δοκιμαστική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στις αρχές του Ιουνίου θα δείξει αν μπορεί να προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο για «διπλές» Τιμές Ζώνης.

Για παράδειγμα αν μια τιμή ζώνης που είναι σήμερα 1.200 ευρώ το τ.μ αυξηθεί στα 1.500 ευρώ, η νέα τιμή να ισχύσει για τις αγοραπωλησίες ενώ ειδικά και κατ’ εξαίρεσή για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ να εφαρμοστεί μικρότερη τιμή ζώνης π.χ. 1.300 ευρώ. Το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει την σταδιακή αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε διάστημα 3ετιας.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 14 Ιουνίου και αφού έχουν γίνει οι δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ με βάση τις νέες τιμές ζώνης και ειδικά του συμπληρωματικού φόρου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης