Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Απορρίφθηκε η αγωγή του Μπ. Δεληλίγκα κατά του Μιχ. Μπάρδα

ΤΟΠΙΚΑ10.05.2018 | 5:25 μμ

Πρώτο από αριστερά το επίμαχο κάδρο πριν την «αποκαθήλωση»

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Απορρίφθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει ο κ. Μπάμπης Δεληλίγκας κατά του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Μπάρδα, σχετικά με την απομάκρυνση του κάδρου του παππού του από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Η απόφαση καθαρογράφτηκε χθες και με βάση αυτή το Δικαστήριο απορρίπτει την αγωγή, σημειώνοντας στην απόφαση πως η συγκεκριμένη εικόνα δεν αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με βάση τη σχετική νομοθεσία (με τον Δήμο να έχει το δικαίωμα της μη συντήρησής του). Ακόμη, στην απόφαση τονίζεται πως ο κ. Μπάρδας λειτούργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την ευταξία της αίθουσας, διότι η ανάρτηση δεν ήταν νομότυπη, μιας και δεν υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δικαστήριο επισημαίνει πως δεν υπάρχει προσβολή της μνήμης του προγόνου του κ. Δεληλίγκα, αλλά ούτε και της προσωπικότητας του ιδίου και μάλιστα επιδίκασε και την κάλυψη της δικαστικής δαπάνης του αδίκως εναγόμενου κ. Μπάρδα.

Να θυμίσουμε πως το κάδρο του παππού του κ. Δεληλίγκα είχε τοποθετηθεί (δίπλα στα πορτρέτα των υπολοίπων Δημάρχων) από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από ενέργειές του. Η νέα δημοτική «κατέβασε» το κάδρο επισημαίνοντας πως η ενέργεια αυτή δεν ήταν νομότυπη.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, με την απόφασή της να δικαιώνει το κ. Μπάρδα για την ενέργειά του, με το σκεπτικό που αναλύσαμε παραπάνω.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης