Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Αστυνόμευση με ποδήλατα και στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ10.05.2018 | 1:34 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την επέκταση του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα ανακοίνωσε χθες η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο θεσμός επεκτείνεται σε άλλες 10 πόλεις, μεταξύ αυτών και τα Τρίκαλα, κρίνοντας την εφαρμογή του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα επιτυχή.

Για το σκοπό αυτό, η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε πρόσφατα 64 νέα ποδήλατα, 52 συμβατικά και 12 ηλεκτροκίνητα τα οποία προορίζονται για Τρίκαλα,  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο, Ναύπλιο, Κατερίνη, Ύδρα, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα.

Η υπηρεσίες βέβαια έχουν ενημερωθεί σχετικά. Ήδη, οι έχει ζητηθεί να καταθέσουν ενδιαφέρον αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να είναι μέχρι συγκεκριμένης ηλικίας αλλά και να γνωρίζουν ξένες γλώσσες, προφανώς για να εξυπηρετείται ο σκοπός του θεσμού.

Από εκεί και πέρα βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν το θεσμό θετικά μεν αλλά με έναν προβληματισμό για τις προτεραιότητες που τίθενται. Αυτό, γιατί ο εξοπλισμός της αστυνομίας, τόσο στα Τρίκαλα όσο και σε άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα τα οχήματα, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, που σίγουρα δεν λύνονται με την ενίσχυση με ποδήλατα.

Για το σκοπό αυτό, αναμένονται σε αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλίας περίπου 2 εκ ευρώ ως ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ ώστε να αξιοποιηθούν σε νέο στόλο οχημάτων αλλά και λειτουργικό εξοπλισμό των διευθύνσεων, όμως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Σε ότι αφορά το θεσμό, από την πλευρά του υπουργείο, τονίζουν ότι μέσα από τη χρήση των ποδηλάτων, θα βγούνε περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο. Σε ότι αφορά το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, θα αναλάβουν τη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως, ενώ οι αστυνομικοί ποδηλάτες, θα είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης