Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Γνωρίζοντας την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη

ΤΟΠΙΚΑ15.05.2018 | 2:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» και για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, καθιερώσαμε την ενότητα  «Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη».

Οι μαθητές μας έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν τι είναι η επιχειρηματικότητα , τον ρόλο των εταιρειών , τη σημασία των επιχειρήσεων για την αύξηση της απασχόλησης και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Στο τέλος της παραπάνω ενότητας θέλουμε οι μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με μια μεγάλη επιχείρηση , να γνωρίσουν τους χώρους παραγωγής , τα προϊόντα που αυτή παράγει και να μιλήσουν με τους εργαζομένους της.

Μαργαρίτη Σοφία (οικονομολόγος)

Την Τρίτη 8/05/2018 η Γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκε την γαλακτοκομική βιομηχανία ΤΥΡΑΣ.

Με συνοδούς καθηγητές την κα. Μαργαρίτη Σοφία και τον κ. Σακκά Παναγιώτη μπήκαμε στο λεωφορείο και αποχωρήσαμε από τα Εκπαιδευτήρια. Σε 10 με 15 λεπτά ήμασταν στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου.

Αρχικά, ανεβήκαμε στον τρίτο όροφο για να αφήσουμε τα πράγματά μας σε μια αίθουσα και ντυθήκαμε κατάλληλα, έτσι ώστε να μπορούμε να μπούμε στους χώρους παραγωγής με ασφάλεια. Η ξενάγησή μας ξεκίνησε. Μεταβήκαμε στον χώρο παραγωγής λευκών τυριών, όπου ενημερωθήκαμε για την διαδικασία παραγωγής τους και για την συσκευασία τους.  Ύστερα, προχωρήσαμε στο χώρο παραγωγής γιαουρτιών και η ξεναγός μας περιέγραψε τα στάδια παραγωγής τους. Έχοντας πλέον τελειώσει με την περιήγηση στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου, πήγαμε στην αίθουσα που είχαμε αφήσει τα πράγματά μας και παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για τα στατιστικά στοιχεία της επιχείρησης και τις  τιμές,τα ετήσια έσοδα, καθώς επίσης και για έναν μελλοντικό στόχο της εταιρίας, την κατασκευή χώρων-ψυγείων ώστε να αυξηθεί η έκταση του εργοστασίου και να διευκολυνθεί η παραγωγή. Τέλος, ακούσαμε μια σύντομη ομιλία από έναν από τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρίας, τον κ. Μιχάλη Σαράντη.

Μόλις τελείωσε η ομιλία αυτή, μπήκαμε στο λεωφορείο και αναχωρήσαμε για το Σχολείο. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους μας είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός που διέθετε το εργοστάσιο, καθώς και το γεγονός ότι η εταιρία αυτή ξεκίνησε ως τοπική και οικογενειακή και έχει φτάσει στο σημείο παγκόσμιας επέκτασης. Αυτό, όπως μας είπε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, επιτεύχθηκε μόνο μέσω σκληρής και ακατάπαυστης δουλειάς και μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για όλους μας, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, έχοντας όμως αποδεχτεί πρώτα ότι πρέπει να αφιερώσουμε πολλές ώρες σκληρής προσπάθειας για να το καταφέρουμε. Επίσης καταλάβαμε ότι θαύματα πλέον δεν γίνονται, και πρέπει να βασιζόμαστε αποκλειστικά στους εαυτούς μας και τους κόπους μας, αν θέλουμε να επιτύχουμε οτιδήποτε στη ζωή μας.

Ευελπιστούμε πως το σχολείο θα συνεχίσει να διοργανώνει τέτοιου είδους «αποδράσεις» και οφείλουμε να εκφράσουμε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη μας για την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε τέτοιες δραστηριότητες.

Ευθύμης Ζησόπουλος, μαθητής της  Γ’ Γυμνασίου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης