Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Γ. Δραγασάκης: Φεύγει ο μηχανισμός πίεσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23.05.2018 | 5:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή εποχή υπερασπίστηκε στο τέλος της συζήτησης στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης υποστηρίζοντας για το θέμα της επιτροπείας, ότι μετά την έξοδο από το μνημόνιο, θα γίνει ότι έγινε και  με την Πορτογαλία.

Η διαφορά είναι, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ότι εμείς ζητάμε αναδιάρθρωση του χρέους. Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, υπογράμμισε ότι «φεύγει ο μηχανισμός πίεσης από τη μέση που πολλές φορές λειτούργησε ως μηχανισμός εκβιασμού».  Σε αυτή τη φάση, σημείωσε, χρειάζεται συνεννόηση. «Όσοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση για αυτό το θέμα δεν θα είναι πειστικοί», τόνισε.

Απαντώντας σε όσους αναρωτήθηκαν γιατί η Ελλάδα έχει υψηλότερο επιτόκιο από την Πορτογαλία, ανέφερε ότι «εμείς έχουμε χρέος μη βιώσιμο». Ωστόσο επεσήμανε πως είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες που έβγαιναν από τα μνημόνια.

Μιλώντας για την μεταμνημονιακή εποχή, υποστήριξε πως η καλύτερη άμυνα έναντι των κινδύνων που υπάρχουν είναι να έχουμε το δικό μας ισχυρό ταμείο, να διασφαλίσουμε μία διευκόλυνση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και μία ισχυρή δημοσιονομική θέση ως χώρα με ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης