Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δεύτερη ευρεία σύσκεψη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΤΟΠΙΚΑ13.04.2018 | 10:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νέα ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων, με στόχο την επικαιροποίηση των δράσεων και την κατάρτιση πρότασης προς το υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη είχε και αυτή τη φορά ο Δήμος Τρικκαίων και αυτό που προκύπτει από αυτή είναι η ανάγκη να υπάρξει μία ενιαία τεκμηριωμένη πρόταση που θα στηριχθεί από το σύνολο των φορέων και ασφαλώς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ώστε με βάση αυτή να οδηγηθούμε σε μία συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

Βάση πλέον υπάρχει, αφού ο Δήμος Τρικκαίων έφερε στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση, η οποία όπως είπε ο Δήμαρχος καταρτίστηκε και με τους πανεπιστημιακούς του νομού.

Η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει:

  1. Τη μετονομασία της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων σε «Διεθνή Σχολή στη Φυσική Αγωγή και Ποιότητας Ζωής».
  2. Τη μεταφορά του Προπτυχιακού προγράμματος Διατροφής & Διαιτολογίας από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα και τη λειτουργία του στις εγκαταστάσεις της νέας ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, με την ονομασία «Τμήμα Επιστήμης Καταναλωτή, Διατροφής & Διαιτολογίας».
  3. Τη διοικητική ένταξη ή και πλήρη μεταφορά του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα, την ένταξή του στη νέα ΣΕΦΑΑ και τη λειτουργία του στο χώρο του Στρατοπέδου «Πούλιου».
  4. Τη διοικητική ένταξη του τμήματος Φυσικοθεραπείας (Λαμία) στη νέα ΣΕΦΑΑ, όπως προτείνεται και στην υφιστάμενη πρόταση του Υπουργείου σας.
  5. Την παραμονή και ενίσχυση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών μετασχηματίζοντάς το σε Τμήμα Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος και συσχετίζοντάς το με τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της Βιοοικονομίας, τομέας που περιλαμβάνεται και στη στρατηγική ακαδημαϊκής ανάπτυξης του Παν/μίου Θεσσαλίας.
  6. Την ίδρυση και λειτουργία του προτεινόμενου Τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών στα Τρίκαλα αντί του Βόλου.
  7. Την ίδρυση νέου Τμήματος Εμβιομηχανικής (Department of Biomechanical Engineering) και η ένταξή του στη νέα ΣΕΦΑΑ. Η επιστήμη της Εμβιομηχανικής είναι σύγχρονη και ενσωματώνει:
  8. Την ίδρυση Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, που δεν προβλέπεται στον σημερινό σχεδιασμό του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά που είναι εξαιρετικά ελκυστικό και συνάδει με τη διεθνοποίηση των Τρικάλων και την αναγκαία διεθνοποίηση του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος τόνισε πως όλη η προσπάθεια μπαίνει σε καλό δρόμο και πως έχει αναλυθεί στους βουλευτές η πρόταση που έχει κατατεθεί, αλλά αυτή δεν δεσμεύει το υπουργείο. Υπογράμμισε πως η προσπάθεια που γίνεται από φορείς του νομού πριν πάρει ο χαρακτήρα διεκδίκησης, θα πρέπει να πάρει πρώτα αυτόν της ενιαίας πρότασης.

Μάλιστα, σε συζήτηση που είχε προηγηθεί της σύσκεψης τόνισε πως είναι πιθανό η συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας να γίνει όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Ηπείρου το ερχόμενο διάστημα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης