Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Διακοπές ρεύματος από το Μεγαλοχώρι μέχρι τη Ράξα

ΤΟΠΙΚΑ21.05.2018 | 5:50 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σφοδρή και ξαφνική η κακοκαιρία που έπληξε τα Τρίκαλα το βράδυ της Κυριακής, αναστατώνοντας τους κατοίκους πολλών περιοχών με διάφορα προβλήματα που προέκυψαν. Από τις πέντε το απόγευμα μέχρι και αργά τη νύχτα, η κατάσταση θύμιζε περισσότερο χειμώνα παρά Άνοιξη, με ιδιαίτερα δυνατές καταιγίδες και ανέμους.

Αποτέλεσμα να προκληθούν και ζημιές, ανάμεσα σε αυτές και στο δίκτυο της ΔΕΗ κοντά στα μεσάνυχτα. Ειδικότερα, από κολώνα που από τον αέρα που επικρατούσε έπεσε στο Μεγαλοχώρι, διακόπηκε το ρεύμα σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Μέχρι και τη Ράξα, για δύο ώρες περίπου επικράτησε το απόλυτο σκοτάδι, ενώ χαρακτηριστικό ήταν η αυξομείωση της τάσης λίγο πριν την πλήρη συσκότιση.

Οι κάτοικοι, όπως διαμαρτυρήθηκαν ανησύχησαν για καταστροφές σε ηλεκτρικές συσκευές μιας και η εναλλαγή στην παροχή ρεύματος, ήταν ιδιαίτερα έντονη. Μετά από προσπάθεια των εργαζομένων στο τμήμα βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ , κατέστη δυνατή η σύνδεση σε άλλη γραμμή ηλεκτροδότησης ώστε να αποκτήσουν ξανά ρεύμα οι οικισμοί. Από την άλλη συνεχιζόταν οι εργασίες πλήρους  αποκατάστασης των υποδομών ηλεκτροδότησης.

Η συντήρηση του δικτύου είναι σημαντική για την περιοχή και ειδικά για τα σημεία που δεν έχουν αλλάξει τις γραμμές και δεν έχει μετατραπεί το δίκτυο σε υπόγειο ώστε να αποφεύγονται οι ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης