Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Δ. Τζανακόπουλος: Απέχουμε από την επίτευξη συμφωνίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15.05.2018 | 2:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης για να έχουμε μία συμφωνία για καθαρή έξοδο», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλους.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία έναντι όλων προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, υπήρξε το πρωί της Τρίτης συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Υποστήριξε ότι σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας, αυτό θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση της περιοχής. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά όπως είπε, απέχουμε από την επίτευξη συμφωνίας. «Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία Τσίπρας και Ζάεφ στη διάρκεια της συνάντησης στη Σόφια».

Για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας, έκανε λόγο για μία υπερώριμη μεταρρύθμιση για τον εκδημοκρατισμό του εκλογικού συστήματος ενώ κάλεσε τη ΝΔ να σταματήσει – όπως είπε – «να λειτουργεί ως δύναμη στείρου αρνητισμού».

Για το θέμα των συντάξεων και των περικοπών που έρχονται, είπε ότι όλα εξαρτώνται από την δημοσιονομική πορεία της χώρας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ως θέμα συζήτησης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης