Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Δ. Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα βγαίνει από το τέλμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12.05.2018 | 1:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Αυτή η χώρα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης είναι η Ελλάδα της σκληρής περιόδου των μνημονίων», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας αντίθετα ότι «η Ελλάδα που βγαίνει καθαρά και αυτοδύναμα από αυτό το τέλμα, θα είναι μια χώρα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, σεβασμό στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και ένα παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην καινοτομία και την ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και όχι στην ένταση της εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπόσχεται «στελεχιακή αποψίλωση των δομών του κοινωνικού κράτους, την υποστελέχωση φορέων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την αντικατάσταση τους με στρατιές υποαμειβόμενων και ανασφάλιστων εργαζομένων, από ιδιωτικούς φορείς» και «φοροασυλία στο μεγάλο πλούτο και στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Εξάντληση της τετραετίας

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία στην κανονικότητα ως το τέλος της τετραετίας». Επισημαίνει ότι η εξάντληση της κυβερνητικής θητείας για πρώτη φορά μετά από μια εικοσαετία σχεδόν «θα είναι και ένα σήμα αποκατάστασης της πολιτικής σταθερότητας τόσο προς τους πολίτες όσο και διεθνώς».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι «όσο προχωρούν οι συζητήσεις με την ΠΓΔΜ, είναι εμφανές ότι οι αρχές της γείτονος αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης».

Επισημαίνει ότι η θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή όπως και η βούληση της για την επίλυση αυτού του ζητήματος «που θα ευνοήσει σημαντικά τη θέση και των δύο χωρών». «Επομένως, ο υπουργός Εξωτερικών και η ελληνική διπλωματία, θα συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό το πλαίσιο και αναμένουμε σύντομα, θετικές εξελίξεις», τονίζει.

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σχολιάζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τρόπο απολύτως αντίθετο στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας, για να υπογραμμίσει ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας σε όλα τα επίπεδα και με τη στήριξη μάλιστα του συνόλου της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης