Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ11.05.2018 | 10:02 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή τα εγκαίνια της νέας μονάδας του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα, που βρίσκεται στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Τρικάλων.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Αλέξιος Κανίνας και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο υπεύθυνος της μονάδας στα Τρίκαλα Δημήτριος Πιπύρος, ο γιατρός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστέργιου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης, ο Διευθυντή της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιώργος Τσίγκας, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πύλης Μιχάλης Βενιζέλος, η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Σοφία Αλεστά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Κατσιάνης και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα μονάδα.

Η ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα είναι η 59η κατά σειρά μονάδα σε ολόκληρη την χώρα και καλύπτει τις ανάγκες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και φιλοδοξεί να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες, σε άτομα εξαρτημένα από ουσίες που έχουν ανάγκη από ψυχιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Το γεγονός της λειτουργίας της, είναι κάτι πραγματικά σημαντικό, μιας και για χρόνια είχε «κολλήσει» σε στάσιμη φάση, με αποτέλεσμα δεκάδες συμπολίτες μας, είτε να μένουν εκτός προγραμμάτων, είτε να χρειάζεται να μετακινηθούν με ότι αυτό συνεπάγεται, σε άλλες πόλεις. Ήδη η ΜΟΘΕ είναι σε λειτουργία και καλύπτει 50 ανθρώπους, ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Ιδιαίτερα αισιόδοξα βέβαια, τα λόγια του προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι η νέα γενιά εμφανίζει λιγότερες εξαρτήσεις, φαίνεται λοιπόν ότι τα ναρκωτικά και απεξάρτηση από αυτά, είναι σε μια μεγαλύτερη γενιά ανθρώπων. Άρα η πρόληψη, έχει αποτέλεσμα και ουσία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης