Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κκ. Θεόκλητο, χθες το βράδυ. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κο Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης και ο Πρόεδρος Καστρακίου κος Γιάννης . Παρευρέθησαν οι Βουλευτές κκ. Παπαδόπουλος, Δριτσέλη και Σιμορέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, τοπικοί παράγοντες, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών και πλήθος κόσμου. Βαγγέλης Γκιάτας" /> Εγκαινιάστηκε το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου - Η ΕΡΕΥΝΑ
Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Εγκαινιάστηκε το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου

ΤΟΠΙΚΑ01.05.2018 | 8:54 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων, που θα λειτουργήσει στο Καστράκι Καλαμπάκας. Πρόκειται για ένα στολίδι που θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και θα αποτελέσει μια ακόμη δομή που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Το διατηρητέο κτίριο, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και είναι συνυφασμένο με την ιστορία της. Η διάρκεια κατασκευής του έργου ήταν 24 μήνες, η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) στα πλαίσια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακίου σε συνδυασμό και με την Ψηφιακή Απεικόνιση θα αποτελέσουν ένα επί πλέον  σημαντικό λόγο για να επιλέξει  κάποιος ως προορισμό την Καλαμπάκα, η για να παραμείνει περισσότερο στην περιοχή.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κκ. Θεόκλητο, χθες το βράδυ.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κο Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης και ο Πρόεδρος Καστρακίου κος Γιάννης .

Παρευρέθησαν οι Βουλευτές κκ. Παπαδόπουλος, Δριτσέλη και Σιμορέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, τοπικοί παράγοντες, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών και πλήθος κόσμου.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης