Πέμπτη 29.07.2021 | Εορτάζουν: Θεόδοτος, Θεοδότης, Θεοδότη, Καλλίνικος, Καλλινίκης

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα για τα 100 χρόνια

ΤΟΠΙΚΑ15.05.2018 | 2:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με τον συμβολικό αριθμό «100», οι 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα για τους μήνες Μάη & Ιούνη  έχει ξεκινήσει ήδη η πολιτική – πολιτιστική δραστηριότητα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις, που θα πυκνώσουν αυτούς τους δυο μήνες, μαζί με αυτές που θα συνεχίσουν και θα κορυφωθούν στο τέλος της χρονιάς, έρχονται να φωτίσουν τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ στη σημερινή βαρβαρότητα.

Στην Καλαμπάκα

Στο πλαίσιο αυτό η Τ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ πραγματοποιεί μέσα στο Μάη δυο εκδηλώσεις στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα.

Στην Καλαμπάκα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14  Μάη και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη». Ομιλητής ήταν ο Τάσο Τσιαπλές μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους και όλους τους παρευρισκόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ. Προσπάθησε να αποκαλύψει  την προπαγάνδα της κυβέρνησης για δήθεν «έξοδο από τα μνημόνια», που προσπαθεί να κρύψει ότι θέλουν το λαό να συνεχίσει να ματώνει για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Έγινε συζήτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που κρύβονται  πίσω από την «ονοματολογία» για την ΠΓΔΜ, από την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο, τον κίνδυνο εμπλοκής του λαού στον ιμπεριαλιστικό  πόλεμο (όπως ειπώθηκε).

Στα Τρίκαλα η εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη 17 Μάη και ώρα 8.00 μ.μ. στο χώρο των Παλιών Φυλακών, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θέμα της εκδήλωσης «Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας για τη στρατηγική της αναβάθμιση και ο κίνδυνος εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop