Τετάρτη 27.09.2023 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ09.05.2018 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

ΕΝΦΙΑ και νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν ετοιμάσει τους «φακέλους» με τις νέες αντικειμενικές αξίες ώστε να συζητήσουν το θέμα με τα τεχνικά κλιμάκια και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με το in.gr, τόσο οι αντικειμενικές αξίες όσο και ο προσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διότι αποτελούν ένα από τα βασικά πλέον προαπαιτούμενα στη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Κανείς στην κυβέρνηση δεν επιθυμεί τον Αύγουστο, που θα είναι ο μήνας εξόδου από τα μνημόνια, να καταφθάνουν «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στους φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, σενάρια επί σεναρίων έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου οι όποιες αλλαγές να μη φέρουν αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στους νέους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και αυτό διότι η κυβέρνηση φοβούμενη το πολιτικό κόστος θα προσπαθήσει να «προστατεύσει» τους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων.

Ένα σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν μικρή ακίνητη περιουσία, ενώ να αυξηθεί σε όσους έχουν περιουσία πάνω από 200.000 – 300.000.

Όλα αυτά θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα με την έλευση των θεσμών στην Αθήνα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι και ο φετινός εισπρακτικός στόχος παραμένει αμετάβλητος στα 2,65 δισ. ευρώ και αυτή θα είναι η βάση των συζητήσεων με τους δανειστές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης