Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Εν αναμονή των stress test οι τράπεζες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ04.05.2018 | 12:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων των stress test που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 5 Μαΐου είναι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κεφαλαιακή επάρκεια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε επίπεδο Core Tier I, σε ό,τι αφορά το δυσμενές σενάριο, κινείται σε μία κλίμακα με κατώτερο όριο λίγο χαμηλότερο του 6%, ενώ το ανώτερο όριο της ίδιας κλίμακας προσδιορίζεται λίγο κάτω από 10%.

Αναλυτές του Bloomberg υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να προκύψει κεφαλαιακή αναταραχή λόγω των δοκιμασιών αντοχής των ελληνικών τραπεζών το 2018, καθώς η πιθανότητα αρνητικού σεναρίου είναι πολύ λιγότερο σοβαρή από ό,τι το 2015 και δεν θα υπάρξει επανεξέταση της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών.

Όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «τα stress tests των ελληνικών τραπεζών για το 2018 αναμένεται να είναι μία τυπική διαδικασία, χωρίς πολιτική βούληση να εντοπιστούν αδυναμίες των τραπεζών πριν τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης τον ερχόμενο Αύγουστο.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, οι συστημικές τράπεζες της χώρας θα συμπεριλάβουν κρίσιμα συμπεράσματα των test στις παρουσιάσεις τους τόσο σε ξένους όσο και σε Έλληνες επενδυτές.

Το περιεχόμενο της άσκησης θα χρησιμοποιηθεί και από τους οίκους αξιολόγησης, που θα αξιολογήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα τόσο το αξιόχρεο της Ελλάδας όσο και – σε έναν δεύτερο χρόνο – τις ελληνικές τράπεζες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης