Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Χρ. Σταϊκούρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.05.2018 | 12:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παρέθεσε μία σειρά από στοιχεία καταλήγοντας ότι η κυβέρνηση και η ρευστότητα στην οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά προκειμένου να συντηρήσει την αυταπάτη της “καθαρής εξόδου”, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία», σημείωσε αρχικά ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε:

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν και τον Μάρτιο, παρά την πρόσφατη εκταμίευση της δόσης, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα. Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 22,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5 δισ. ευρώ από το τέλος του 2017. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η

Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017».

«Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες», πρόσθεσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης