Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Επίσκεψη των μαθητών του 4ου Γυμνασίου στη ΔΕΔΔΗΕ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ23.05.2018 | 3:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 9/5/2018 οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γ. Σεφέρης» στα πλαίσια του προγράμματος «Aειφόρος τεχνολογία» επισκέφτηκαν την ΔΕΔΔΗΕ Τρικάλων. Με συνοδούς καθηγητές τους υπεύθυνους του προγράμματος Κα Τσιοτινού Αθανασία (Δ/ντρια), κα Μαρούση Ματίνα (Υποδ/ντρια) και κα Τζανάκου Γεωργία. Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο κος Ζάχος Ηλίας Δ/ντής (Τομεάρχης), η κα Οικονόμου (Ηλεκτρολόγος-Mηχανολόγος) και ο κος Μπεχλιβάνος. Η ΔΕΔΔΗΕ είναι  κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε και αποτελεί το Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το έργο, την λειτουργία της εταιρείας καθώς και τη συντήρηση – ανάπτυξη του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στον πίνακα ελέγχου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο που διοχετεύεται το ηλεκτρικό ρεύμα από τον κεντρικό σταθμό και τους υποσταθμούς  μέχρι  και το τελευταίο χωριό του νομού. Επίσης, πληροφορήθηκαν για το πώς διαχειρίζεται η υπηρεσία τις βλάβες που προκύπτουν σ όλο το δίκτυο.

Στόχος της  ΔΕΔΔΗΕ είναι να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι χρήστες του δικτύου και να διασφαλίζεται η διαφανής και αμερόληπτη πρόσβαση των καταναλωτών και γενικότερα όλων των χρηστών του δικτύου. Παράλληλα, επιδιώκεται η αξιόπιστη τροφοδοσία των πελατών, η ποιότητα της τάσης του ρεύματος και η διαρκής βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης. Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της ΔΕΔΔΗΕ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο την αειφόρο, βιώσιμη ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε τον κ Ζάχο, την κα Οικονόμου και τον κο Μπεχλιβάνο για την υποδοχή, τη φιλοξενία, την  ενημέρωση και την ξενάγηση.

4ο Γυμνάσιο Τρικάλων  «Γιώργος Σεφέρης»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης