Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Επενδύσεις προστασίας γεωργικών εκμεταλλεύσεων

ΤΟΠΙΚΑ16.05.2018 | 12:50 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ο ΕΛΓΑ και ειδικότερα το Υποκατάστημα Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης Ν.Τρικάλων διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το Υπομέτρο 5.1 του ΠΑΑ 2014-2020 με θέμα: «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Εγκαταστάσεις Αντιχαλαζικών Διχτυών).

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια δημοσιοποίησης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το Υπομέτρο 5.1  «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δημοτικού Καταστήματος Λυγαριάς του Δήμου Πύλης.

Στόχος του Μέτρου είναι να προστατεύσει τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή μέσω της παροχής δημόσιας οικονομικής στήριξης (ενίσχυσης) για την υλοποίηση επενδύσεων ενεργητικής προστασίας. Με αυτό τον τρόπο δύνανται οι αγρότες να διατηρήσουν τα επίπεδα ποιότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων τους και συνεπώς τη θέση τους στην αγορά.

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός που δύναται να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της στήριξης ανέρχεται ανά αίτηση στήριξης φυσικού ή νομικού προσώπου έως τις 100.000 €, ενώ ανά Συλλογικό Σχήμα Γεωργών ανέρχεται έως 1.000.000 €.

Το πλαίσιο στήριξης, έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και προβλέπεται να κλείσει στα τέλη του Ιούνη. Ήδη έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από αγρότες σε όλη τη Θεσσαλία, με τον ΕΛΓΑ να έχει αναλάβει μέσα από συναντήσεις να ενημερώσει τον αγροτικό πληθυσμό, για τη δυνατότητα αλλά και τη σημασία της προστασίας των καλλιεργειών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης