Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Επιστροφή του εφιάλτη στην Αργεντινή

ΔΙΕΘΝΗ10.05.2018 | 3:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Αργεντινή είναι μόνο μία περίπτωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής που βίωσαν καταστάσεις ακραίας φτώχειας μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ, πριν από 17 χρόνια.

Αλλά η περίπτωση της Αργεντινής χρησιμοποιήθηκε πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, τόσο λόγω της εξέγερσης των κατοίκων της, όσο και της έκβασης μιας θλιβερής ιστορίας. Χθες ανακοινώθηκε πως η χώρα προστρέχει ξανά στο ΔΝΤ για βοήθεια, μια είδηση που σκόρπισε θλίψη και απογοήτευση στους κατοίκους της.

Πλέον ανακοινώθηκε από τον μετριοπαθή πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι ότι η χώρα προσφεύγει στο ΔΝΤ για να διασώσει την οικονομία της, ξυπνώντας πικρές αναμνήσεις από τα άγρια προηγούμενα χρόνια. Ζήτησε πιστωτική γραμμή της τάξης των 30 δισ. δολαρίων και όλοι σκέφτονται αν θα ξαναδούν σκηνές ντροπής σε μια από τις 10 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με απίστευτο πλούτο που όμως ποτέ δεν… μοιράστηκε σωστά. Η χώρα βούλιαξε στη δίνη των λαϊκιστών που επί χρόνια κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα κάνοντας αθρόες προσλήψεις και διογκώνοντας το δημόσιο χρέος.

Το νόμισμα, το πέσο, έχει καταρρεύσει. Κάποτε ένα πέσο ήταν ίσο με 1 δολάριο. Σήμερα με 1 πέσο αγοράζεις μόλις 5 σεντς.

Θα ζήσουμε το νέο κίνημα τη κατσαρόλας; Θα πεθαίνουν άνθρωποι στους δρόμους; Ο φόβος, η οργή, η απογοήτευση θα επιστρέψει σε έναν περήφανο και συνάμα φιλόξενο λαό; Πλέον, είναι η σειρά της ιστορίας να δώσει την απάντηση.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης