Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Επιτροπή Ειρήνης: Η Έκθεση των έργων Τρικαλινών μαθητών στις 24 Μάη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ22.05.2018 | 4:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργάνωσε και φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ την καλλιτεχνική πρωτοβουλία στα σχολεία με τη χαρακτηριστική αφίσα που αποτύπωνε το θέμα: “Μια εικόνα, τρία ερωτήματα: Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ;”

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να δημιουργήσουν τα παιδιά έργα ζωγραφικής ή όποιες κατασκευές με ηλεκτρονικά ή υλικά τα οποία θα παρουσιαστούν στην καθιερωμένη έκθεση στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση προσδιορίστηκε για την Πέμπτη 24 Μάη και ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Θα λάβουν μέρος το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Φαφούλια και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με την εμψυχώτρια κ. Βάγια Γουλοπούλου. Στα παιδιά που θα μετέχουν με έργα θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Ενημερώνουμε ότι άρχισε η συγκέντρωση των έργων ζωγραφικής και άλλων κατασκευών από τα σχολεία των Τρικάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα γίνουν επισκέψεις στα σχολεία από μέλη της Επιτροπής Ειρήνης για την παραλαβή των έργων είτε και άμεση παράδοση από την πλευρά των σχολείων στα μέλη της Επιτροπής κατόπιν συνεννόησης. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας καλούμε όλους στην εκδήλωση.

 

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης