Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Η Κίνηση της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών

Ανακοινώσεις διάφορες04.05.2018 | 2:22 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο το απόγευμα στις 7 θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων την Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος και το Ιερό Λείψανο της Αγίας ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος εκ της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους. Εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Θα επακολουθήσει η Ιερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας, της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Βησσαρίωνος και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος με κατάληξη την Κεντρική Πλατεία όπου θα τελεσθεί η ακολουθία της Αρτοκλασίας και το Θείο Κήρυγμα.
Την Κυριακή το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά Αρχιερέων στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος και επί τη ελεύση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.
Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δενδροχωρίου. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου πέριξ του Ιερού Ναού.
Την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου.
Το απόγευμα στις 7:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στον χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων.
Την Τετάρτη το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στο χωρίο Βούνενα Λαρίσης όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό της Ιεράς μνήμης της Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις.
Το βράδυ θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου κατά την Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος και επί τη ελεύση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.
Την Πέμπτη το πρωί στις 10:30 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων και εν συνεχεία θα προπέμψει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος
Την Πέμπτη το απόγευμα και την Παρασκευή το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στο Περιβολάκι Λαγκαδά όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό επί την εορτή των Αγίων μεγάλων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων, Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΗΣ  κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ
Την Τετάρτη το βράδυ, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος και επί τη ελεύση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει στο Δενδροχώρι.
Την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει στο Διπόταμο.
ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:
Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή το πρωί στο Παλαιομονάστηρο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης