Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Θετικό κλίμα στη συζήτηση δημάρχου και αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Κουβέλη

ΤΟΠΙΚΑ17.05.2018 | 8:12 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία και στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή εκτάσεων με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και των δομών που εντάσσονται στη δικαιοδοσία του, τέθηκαν προς συζήτηση μεταξύ του δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και του αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της πόλης το απόγευμα.

Ο κ. Κουβέλης, ενημερώθηκε για τα αιτήματα του δήμου Τρικκαίων αλλά και τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το στρατόπεδο Παπαστάθη αλλά και το στρατόπεδο Πούλιου καθώς και επιμέρους ανάλογα ζητήματα, που από ότι φαίνεται έχουν «παγώσει» τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Κουβέλης, δεν απέκλεισε αλλά και δεν δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των αιτημάτων του δήμου, όπως εκφράστηκαν από τον κ. Παπαστεργίου. Ωστόσο, εγγυήθηκε ότι τα θέματα θα «ζωντανέψουν» όπως χαρακτηριστικά είπε, και σύντομα θα υπάρχουν απαντήσεις.

Απέκλεισε υποψηφιότητα για τα Τρίκαλα

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στο νομό Τρικάλων, ο κ. Κουβέλης, το απέκλεισε τονίζοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι «άξιοι εκπρόσωποι» του νομού Τρικάλων. Βέβαια, δεν απέκλεισε γενικότερα ενεργοποίησή του με το ΣΥΡΙΖΑ, περιορίστηκε ωστόσο στο να επισημάνει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή υπηρετεί το πόστο του αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, μην ανοίγοντας τα χαρτιά του για την από εδώ και πέρα στάση του.

Εθνικά ζητήματα και καταγγελία των ΗΠΑ για Παλαιστίνη

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι παρά το τεταμένο κλίμα με την Τουρκία και τη στάση του Ερντογάν, ο οποίος, όπως ανέφερε έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του εθνικισμού στη γείτονα χώρα, σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς, θα γίνει αναβάθμιση των F16 κάτι που εκκρεμούσε από το 2009.

Από την άλλη, και σε ότι αφορά την κράτηση των δύο στρατιωτικών, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι δεν μπορεί να προβλέψει το χρόνο της απελευθέρωσής τους, τόνισε ότι πρόκειται για παράνομη κράτηση ενώ σε ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν υπήρχε συνεννόηση σε  επίπεδο υπηρεσιών χωρίς να εντείνονται οι σχέσεις, ενώ επισήμανε ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα αποφάσισε τη μη έκδοση των 8 Τούρκων με βάση τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της, καταγγέλλοντας τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης στην χώρα της Τουρκίας.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης, τοποθετούμενος για το αιματοκύλισμα της Παλαιστίνης, δήλωσε «Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, για το αίσχος, το οποίο βαρυνει την παγκόσμια κοινότητα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το μεσαανατολικό πρέπει να λυθεί. Οι τελευταίες επιλογές δεν εξυπηρετούν την επίλυση του. Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε μία ταραχή, κάτι που αφορά και τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης