Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Ιδρύθηκε Αγροτικός Συνεταιρισμός Γάλακτος στην Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ22.05.2018 | 12:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μία νέα δομή λειτουργεί πλέον στον Δήμο Καλαμπάκας, που σχετίζεται με Κτηνοτροφικά Θέματα και δη με την διακίνηση γάλακτος.

Την είδηση μετέφερε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαμπάκας κος Κόττης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος στον νέο Συνεταιρισμό.

Ο νέος Συνεταιρισμός ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσεις τις Ομάδες Παραγωγών που έχουν ήδη συσταθεί (Γαλακτοπαραγωγοί), απαλλαγμένος από οποιαδήποτε βάρη (κατά τον Πρόεδρο) που μεταφέρει η ΕΑΣ. Οι Ομάδες Παραγωγών έπρεπε να μπουν υπό την σκέπη ενός Συνεταιρισμού καθαρού από δάνεια και παλαιές υποχρεώσεις, ώστε να μπορεί να επιδοτηθεί ή και να δανειοδοτηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο κος Κόττης θεωρεί ότι ο νέος Συνεταιρισμός θα βοηθήσει τους Κτηνοτρόφους και θα φέρει ανάπτυξη σε ολόκληρης την περιοχή.

Εξεδόθη η πρωτόδικη απόφαση

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαμπάκας ενημέρωσε ότι εξεδόθη η απόφαση για τους επτά εργαζόμενους που δεν εργάζονται πλέον στην ΕΑΣ και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη ισχυριζόμενοι ότι απολύθηκαν.

Ο κος Κόττης ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν αλλά αποχώρησαν για να ασχοληθούν επαγγελματικά με δικές τους επιχειρήσεις.

Το Δικαστήριο επιδίκασε (όπως μετέφερε ο ένας εκ των εργαζόμενων κος Βάϊος Ζιάκας) στους επτά εργαζόμενους 86 χιλιάδες ευρώ για αποζημιώσεις αλλά και οφειλόμενους μισθούς.

Από το ποσό αυτό το 1/3 είναι άμεσα καταβλητέο και το υπόλοιπο ποσό θα κριθεί (κατά πάσα πιθανότητα) σε δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κος Κόττης ανέφερε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου και θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τους πρώην εργαζόμενους.

Ζήτησε δε και θεωρεί δίκαιο , επειδή όπως είπε κάποιοι εξ αυτών οφείλουν χρήματα στην ΕΑΣ Καλαμπάκας , να υπάρχει συμψηφισμός αυτών των ποσών.

Πάντως η ΕΑΣ Καλαμπάκας είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή και θα πρέπει να προστατευτεί από όλους.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης