Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Ισπανοί καθηγητές στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ19.05.2018 | 2:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η απόδοση του Χάρτη Κινητικότητας για τα προγράμματα Erasmus+ από το ΙΚΥ πριν 2 χρόνια, στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, διεύρυνε την ευρωπαϊκή προοπτική του σχολείου. Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων αναφέρεται ως καλή πρακτική σε διάφορα site της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επαγγελματική εκπαίδευση και για αυτό επιλέγεται ως εταίρος σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Την Πέμπτη 17-5-2018 επισκέφτηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων 2 καθηγήτριες από το επαγγελματικό σχολείο IESFREIMARTINSARMIENTO που βρίσκεται στην πόλη Pontevedraστη Γαλικίας της Ισπανίας,στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “EUROPE N EXTSTATION: Improving Professional Skills in Galicia”.

Οι καθηγήτριες MARTA FERNÁNDEZ VARELA και MARYLUZ IGLESIAS ALONSO είχαν την ευκαιρία σε συναντήσεις τους με τον διευθυντή και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων να γνωρίσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και ειδικότερα αυτό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, να περιηγηθούν στους χώρους του σχολείου, να δουν τις καλές πρακτικές του στα ευρωπαϊκά προγράμματα και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στο Ισπανικό και Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Μέσα από τις συζητήσεις αυτές ανακαλύψαμε ότι στην Ισπανία το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών κατευθύνεται στην Επαγγελματική Εκπαίδευση σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ότι η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική για τους μαθητές για διάστημα 3 μηνών και γίνεται στην Ισπανία ή στην Ευρώπη μέσω του προγράμματος Erasmus+ καθώς επίσης ότι στα σχολεία γίνονται μαθήματα επιχειρηματικότητας για να δώσουν τα εφόδια στους μαθητές να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις και με τον τρόπο  αυτό να μειώσουν την ανεργία και να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Με την επίσκεψη αυτή των καθηγητριών από την Ισπανία επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η επιθυμία μεταξύ των δύο σχολείων να αναπτύξουν συνεργασίες στο μέλλον, με συμμετοχή από κοινού σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να ανταλλάξουν καλές  πρακτικές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης