Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Κέρδισε η αποχή στις φοιτητικές εκλογές στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ17.05.2018 | 4:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μεγάλος νικητής των φοιτητικών εκλογών στα Τρίκαλα αποδείχτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η αποχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Στις δύο σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο Τμήμα ΤΕΙ Τρικάλων «Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.» και στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων) η αποχή πλησίασε το 90%.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε, σκεπτικισμό των παρατάξεων για την απαξίωση που δείχνουν οι φοιτητές στο κίνημα και στην διαδικασία που κάποτε αποτελούσε μια μεγάλη γιορτή για τις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκλογές, όπως είναι γνωστό, διεξήχθησαν την Τετάρτη. Ωστόσο οι εφορευτικές επιτροπές για 12 ώρες περίμεναν τους φοιτητές να προσέλθουν, σε ΤΕΙ Τρικάλων και Εργατικό Κέντρο όπου είχαν στηθεί οι κάλπες,  να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα, αλλά μάταια, καθώς η προσέλευση αργά το απόγευμα αποδεικνυόταν αρκετά ισχνή σε σχέση με παρελθόντα έτη.

Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Τρικάλων από τους 300 περίπου φοιτητές, ψήφισαν μόλις 44 άτομα, με την συμμετοχή να αγγίζει μόλις το 14,3%, σύμφωνα με μέλη των παρατάξεων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Από τα 44 ψηφοδέλτια η παράταξη της «Π.Κ.Σ.» έλαβε 7 ψηφοδέλτια και 1 έδρα και 37 ψηφοδέλτια η «Ανεξάρτητη Παράταξη» και 6 έδρες.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το ΤΕΦΑΑ μιας και η συμμετοχή ήταν από τις μικρότερες που έχουν καταγραφεί από τη σύσταση της σχολής στα Τρίκαλα.

Ειδικότερα στο ΤΕΦΑΑ ψήφισαν 57 φοιτητές από τους 400 περίπου ενεργούς, με τη συμμετοχή να αγγίζει το 14%. Από τη κάλπη προέκυψαν 10 λευκά – άκυρα ψηφοδέλτια με την «ΠΚΣ» να λαμβάνει 5 ψηφοδέλτια και 1 έδρες και την «Ανεξάρτητη Παράταξη» 42 ψηφοδέλτια και 4 έδρες στο φοιτητικό σύλλογο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης