Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Μικρά Τρικαλινά12.05.2018 | 2:40 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Κυριακή το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 7 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στο Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων Τρικάλων στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο.
Εν συνεχεία στις 8 θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση λήξης των δραστηριοτήτων και των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας.
Τη Δευτέρα το απόγευμα και την Τρίτη το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό επί την εορτή του Αγίου Αχιλλείου.
Την Τρίτη το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.
Την Τετάρτη το απόγευμα στις 7 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως του Σωτήρος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων επί τη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.
Την Πέμπτη το απόγευμα στις 7 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου καταγομένου και εν Τρικάλοις αθλήσαντος. Εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου σε οδούς της ενορίας.
Την Παρασκευή το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.
Την Παρασκευή το απόγευμα στις 7 θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού, επί τη Μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων. Εν συνεχεία θα συμμετέχει στην Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία του χωρίου προς τιμήν της Παναγίας.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Ξυλοπάροικο.
Την Τετάρτη το απόγευμα κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στη Νομή.
Την Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει στη Μεγάρχη.
Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Κοτρώνι.

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:
Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή το πρωί στα Αμπελάκια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης