Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Καλαμπάκα: Συνεδρίασε η επιτροπή για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

ΤΟΠΙΚΑ11.04.2018 | 5:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έπειτα από μία μακρά περίοδο αντεγκλήσεων, εντάσεων, ζυμώσεων και τελικά ενός γόνιμου διαλόγου, η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή έγινε νόμος του κράτους.

Για να εφαρμοστεί στην πράξη θα πρέπει να διανυθεί μία μεταβατική περίοδος μέχρι το 2021. Βασικό σημείο τριβής μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Παιδείας είναι η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, η 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση θα συρρικνώσει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας και θα μείνουν εκτός δομών χιλιάδες προνήπια.

Στην Καλαμπάκα

Την  Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, συνεδρίασε στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, η τριμερής επιτροπή γνωμοδότησης για τον Δήμο Καλαμπάκας, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αρ. πρωτ. 3339 απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 4521/2018, αποτελούμενη από τους:

ΣΙΝΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ – ΜΕΛΟΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΟΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ – ΜΕΛΟΣ

με θέμα την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Καλαμπάκας από το σχολικό έτος 2018 – 2019.

Η επιτροπή, αφού συζήτησε διεξοδικά και εξέτασε όλα τα δεδομένα σχετικά με τις κτιριακές υποδομές των νηπιαγωγείων του Δήμου Καλαμπάκας, προτείνει ομόφωνα την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2018 – 2019. Παρούσα στην συνεδρίαση ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Λίλα Μπαντέκα – Νάνη.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης