Παρασκευή 03.12.2021 | Εορτάζουν: Γλυκέριος, Γλυκερός

«Καμπανάκι» Ρέγκλινγκ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10.04.2018 | 4:56 μμ

epa06578452 Klaus Regling, Managing Director of ESM, participates in a conversation during the Delphi Economic Forum, in Delphi, central Greece, 04 March 2018. Delphi Economic Forum is a nonprofit, nonpartisan organization that promotes sustainable and socially responsible growth policies for Greece, Europe and the wider Eastern Mediterranean region. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τον κίνδυνο πολιτικής αδράνειας αναφορικά με την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών για την εμβάθυνση και ενίσχυση της Ευρωζώνης τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο Ρέγκλινγκ έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στο τίτλο του συνεδρίου: «Αξιοποιώντας τη δυναμική για την ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», σημειώνοντας πως «τον Δεκέμβριο φαινόταν ότι η Ευρώπη έκανε αυτό ακριβώς: να αξιοποιεί την ευκαιρία. Μόνο τέσσερις μήνες μετά, όμως, δεν είμαι πλέον τόσο βέβαιος. Φαίνεται να χάνουμε τη δυναμική, παρά να την αξιοποιούμε».

» Φαίνεται να χάνουμε τη δυναμική (το μομέντουμ), παρά να την αξιοποιούμε. Επιτρέψτε μου να προειδοποιήσω ρητά για τον κίνδυνο πολιτικής αδράνειας. Οι χώρες πρέπει να κατανοήσουν ότι η τρέχουσα μεταρρυθμιστική ατζέντα αποτελεί πακέτο. Δεν θα πρέπει καμία να κοιτάζει τα δικά της στοιχεία μεμονωμένα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης