Τετάρτη 27.09.2023 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις κατεστραμμένες εκτάσεις

ΤΟΠΙΚΑ09.05.2018 | 12:56 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε τις χαλαζόπληκτες περιοχές στο δήμο Πύλης, που μετρούν ζημιές σε καλλιέργειες από τη σφοδρή χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας. Τα κλιμάκια πραγματοποίησαν επιτόπιους  ελέγχους, σε Άγιο Βησσαρίωνα, Φιλύρα ενώ ανάλογες κινήσεις θα γινόταν σε καλλιέργειες αμπέλου και οπωροκηπευτικών.

Σε 5000 στρ. σε Αγ. Βησσαρίωνα  και 2600 αντίστοιχα σε Φιλύρα, οι ζημιές κατά την πρώτη εκτίμηση ξεπέρασαν τα 2.000 στρ. Οι σημαντικότερες ζημιές προκλήθηκαν σε καλαμποκιές, βαμβακοκαλλιέργειες αλλά και τριφυλλιού και σε σιτηρά.

Το στοίχημα είναι να ολοκληρωθούν όλες οι εκτιμήσεις να υπολογισθεί άμεσα το συνολικό κόστος των ζημιών. Όπως τονίζουν οι παραγωγοί, τα διαδοχικά πλήγματα στις καλλιέργειες τους λύγισαν ενώ από την άλλη το χαλάζι φαίνεται για πολλούς το τελικό χτύπημα. Το ζητούμενο είναι γρήγορα να μπορέσουν να δοθούν αποζημιώσεις ώστε να αποκατασταθούν οι καλλιέργειες, έστω και το μικρό ποσοστό αυτό που εκτιμάται ότι μπορούν να τις επανασπείρουν.

Στο νομό Τρικάλων έχουν πληγεί τα χωριά που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα και ανήκουν τόσο στο δήμο Πύλης, όσο και στο δήμο Τρικκαίων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης