Παρασκευή 03.12.2021 | Εορτάζουν: Γλυκέριος, Γλυκερός

Κόντρα ΥΠΕΞ – Κουμουτσάκου για την ενημερωτική συνάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ05.04.2018 | 5:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα όσα ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ενημέρωση που της παρέσχε το απόγευμα της 4ης Απριλίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για άλλη μία φορά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον κ. Κουμουτσάκο.

«Γίνονται, προφανώς, για την εξυπηρέτηση εσωκομματικών σκοπιμοτήτων. Η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη ή ανησυχία κατά την δίωρη και πλέον ενημέρωσή της, έκανε δε μόνον επιβοηθητικά σχόλια. Στη διάρκεια της ενημέρωσης τηρήθηκαν πρακτικά που επιβεβαιώνουν το αναληθές του περιεχομένου της ανακοίνωσης τύπου της Νέας Δημοκρατίας» προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει:

«Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει, επιτέλους, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών θεμάτων».

Νωρίτερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σε δήλωση του επεσήμανε ότι «από την ενημέρωση που έγινε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για το Σκοπιανό ζήτημα από τον κ. Κοτζιά, οι ανησυχίες μας εντείνονται».

«Η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στην ανάγκη μιας ενιαίας, σφαιρικής και οριστικής λύσης, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που εξ αρχής έχουμε θέσει και στις εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων» προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος και καταλήγει: «Χωρίς μια τέτοια λύση, δεν νοείται να δοθεί στην πΓΔΜ η δυνατότητα οποιασδήποτε περαιτέρω προσέγγισής της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης