Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Μαθητές Δημοτικού αντιμέτωποι με γρίφους και προβλήματα λογικής

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ11.04.2018 | 5:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Είσαι πρακτικός όσο ένας μηχανικός; Έχεις το βάθος σκέψης ενός φιλοσόφου; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις; Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου;».

Αν είστε μαθητές Δημοτικού και αν οι απαντήσεις σας στις παραπάνω ερωτήσεις είναι θετικές, τότε είστε έτοιμοι να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας που διοργανώνει η «Χαρισμάθεια», ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φροντίζει για την ανάδειξη των ιδιαίτερων αναγκών των χαρισματικών παιδιών.

Με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, ώστε η μετάβαση στην εποχή της πληροφορίας και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων όλων των παιδιών να γίνουν μακριά από την αποστήθιση, αλλά και την υποστήριξη της δημιουργικότητας, της κριτικής ικανότητας και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, η «Χαρισμάθεια» διοργανώνει τον πρώτο εθνικό μαθητικό διαγωνισμό δημιουργικότητας – κριτικής ικανότητας.

Το «Out of the box challenge» απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ έως της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και διαρθρώνεται σε τρεις φάσεις. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λύσουν γρίφους και προβλήματα λογικής χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη γνώση, με μόνο τους «όπλο» την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητά τους. Το περιεχόμενο των γρίφων αντλείται από ένα ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών, από μαθηματικά και φυσική μέχρι φιλοσοφία, και απαιτείται από τα παιδιά να παραγάγουν πρωτότυπες ιδέες, είτε ατομικά είτε σε ομάδες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής διαρκούν έως τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, που θα γίνει στις 28 Απριλίου, οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε 5 προβλήματα λογικής μέσα σε δύο ώρες. Όσοι καταφέρουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς την πρώτη φάση θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη δεύτερη κ.ο.κ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης