Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και για τρικαλινούς μαθητές

ΤΟΠΙΚΑ08.05.2018 | 7:34 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Στον μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου / Λυκείου του νομού μας.  Ο Μαθητικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις  30 Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα αναδειχθούν 15 νικητές (ομάδες) από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν την ιδέα τους 30 Ιουνίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και 5 νικητές (ομάδες) θα βραβευθούν.

Στους στόχους είναι η δημιουργία καινοτομίας, στήριξη της νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας, ευκαιρίες στους νέους, καταπολέμηση της ανεργίας. Η στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από όλους τους Δήμους της Ελλάδας, οι οποίοι μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Όπως και η ανάδειξη και Δημιουργία  έξυπνων και καινοτόμων λύσεωνστα προβλήματα που απασχολούν δημότες και δήμους, κ.ά.

Πανελλήνια γιορτή

Την πανελλήνια γιορτή ανάπτυξης ιδεών και καινοτόμων υπηρεσιών Crowdhackathon #smartcity 2 διοργανώνει η ΚΕΔΕ και σε αυτή συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων. Με έντονη παρουσία και χρήση καινοτομιών, ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί τον έναν από τους 16 σταθμούς των εργαστηρίων CityLabs, στο πλαίσιο του «2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Πρόκειται για τη συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity, με τον τίτλο «2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2».

Για τη διοργάνωση θα υπάρξουν τέσσερις δράσεις, που θα καταλήξουν από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στα Τρίκαλα το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2018 στον Μύλο Ματσόπουλου. Τα Citylabs,  αποτελούν δράση στα πλαίσια του μαραθωνίου καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2 , και έχουν ως στόχο την εκ των έσω ανάπτυξη των πόλεων μέσα από την υλοποίηση εφαρμογών, με την χρήση νέων τεχνολογιών.  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπακούοντας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες κάθε πόλης να παρουσιάσουν την ιδέα τους και μέσα από τον δημόσιο διάλογο να βρεθούν λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης