Τετάρτη 06.12.2023 | Εορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ

Μια εφαρμογή για διαδικτυακή εκπαίδευση αγροτών

ΤΟΠΙΚΑ18.05.2018 | 1:05 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια πλατφόρμα όπου οι αγρότες μπορούν να εκπαιδευτούν σε ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών που αφορούν τόσο τις καλλιέργειες όσο και την προώθηση των προϊόντων τους έχει εγκαινιάσει το0 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ενημέρωσε πρόσφατα και η αντίστοιχη διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η πλατφόρμα είναι ελεύθερη σε όλους τους παραγωγούς αλλά και όσους ενδιαφέρονται και φιλοξενείται στον εξής ιστότοπο: http://future-farmer.eu/, έτοιμη να δώσει σημαντικά βήματα γνώσης στους χρήστες της.

Κάθε  ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί και να παρακολουθήσει τα ψηφιακά μαθήματα που αναφέρονται, να επιλέξει ασκήσεις αυτό-αξιολόγησης και παράλληλα με την ηλεκτρονική συμπλήρωση ενός σύντομου ερωτηματολογίου, να λάβει με αυτοματοποιημένο τρόπο πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης για τα επιλεγμένα αντικείμενα.

Η εκπαίδευση γίνεται εξ αποστάσεως και είναι δυνατή και μέσω κινητών τηλεφώνων και φορητών συσκευών. Η εκπαίδευση αφορά σε θέματα και τεχνολογίες αιχμής γύρω από την αγροτική παραγωγή, όπως:
Βιολογική Γεωργία, Βιο-οικονομία, Πληροφοριακά Συστήματα στη Γεωργία, Συστήματα Ακριβείας στη Γεωργία, Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Γεωργικές Αγορές, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20.

Στις δεδομένες συνθήκες, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κίνηση από πλευράς του υπουργείου, που σίγουρα θα ικανοποιήσει πολλά ερωτήματα νέων αγροτών και όχι μόνο. Ο εκσυγχρονισμός εξάλλου σε ότι αφορά τις διαδικασίες εκπαίδευσης των αγροτών παραμένουν ένα ζητούμενο και κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, σίγουρα αποκτά θετικό πρόσημο για την οικονομία της περιοχής μας, που παραμένει σε μεγάλο βαθμό αγροτική.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης