Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Μικρά αγριογούρουνα έπεσαν στο αρδευτικό κανάλι Διάβας

ΤΟΠΙΚΑ08.05.2018 | 4:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Άναυδη έμεινε μια γυναίκα όταν συνειδητοποίησε ότι μέσα στο αρδευτικό κανάλι στην Διάβα, «έπλεαν» μικρά αγριογούρουνα. Ειδοποίησε τον σύζυγο της και προς έκπληξη και του ιδίου, είδε τα αγριογούρουνα να παρασύρονται από το ρεύμα του καναλιού.

Πρόλαβε και έπιασε το ένα όπου το έβγαλε από το νερό και το άφησε στα χόρτα δίπλα από τον αύλακα, όταν το άλλο παρασύρθηκε από την ροή του νερού και εξαφανίστηκε.

Το ζώο που διέσωσε παρέμεινε για 15 λεπτά δίπλα από το αυλάκι, προφανώς σοκαρισμένο και κουρασμένο και μετά εξαφανίστηκε στην πυκνή βλάστηση των διπλανών χωραφιών.

Μεγάλες ζημιές

Εν τω μεταξύ μεγάλες ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες (καλαμπόκι, τριφύλλι, κηπευτικά) παθαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπου οι καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης ή και συγκομιδής, οι αγρότες του Ν. Τρικάλων από επιδρομές πολυπληθών ομάδων άγριων γουρουνιών.

Οι ζημιές αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη κουτσουρεμένο από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και τους φέρνουν σε απόγνωση. Από τη μια οι ζημιές πλήττουν το εισόδημά τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν υποχρεώσεις που «τρέχουν», από την άλλη αντιμετωπίζουν τον αναχρονιστικό & φοροεισπρακτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να αποζημιώνονται για τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Βουλευτές ζήτησαν  να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει όλες και δίκαια από φυσικούς κινδύνους & νόσους στο 100% ζημιές και καταστροφές, να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές και να ληφθούν μέτρα κάλυψης των απωλειών του εισοδήματός των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης