Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Μισθοί Βουλγαρίας, φορολογία Δανίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ03.05.2018 | 11:57 πμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Δανία του Νότου έλεγε πως θα μας κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου εισάγοντας τότε, στο δημόσιο διάλογο την περιβόητη «πράσινη ανάπτυξη».

…Κι αν δεν τα κατάφερε αυτός, τα κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Ναι, είμαστε η Δανία του Νότου! Όχι βέβαια, ως προς την «πράσινη ανάπτυξη» και τα… «πράσινα άλογα» αλλά ως προς τη φορολογία.

Η φορολογία των εισοδημάτων είναι ανελέητη ξεπερνώντας ακόμη και εκείνη των Δανών (πάνω από 50%). Με μία όμως, βασική διαφορά… Ούτε οι μισθοί της Ελλάδος είναι μισθοί Δανίας, ούτε οι φόροι είναι ανταποδοτικοί.

Στη Δανία πληρώνουν από το περίσσευμά  τους φόρους, εμείς από την άλλη, από το υστέρημά μας. Όσοι έχουν  δηλαδή, γιατί οι υπόλοιποι απλά χρωστούν. Στην εφορία, στα ταμεία, στον μπακάλη κ.ο.κ. Στη Δανία  πληρώνουν αλλά το κράτος τους ανταποδίδει την  υψηλή φορολογία. Όχι με «ψευτοπαροχές», όπως το επίδομα αλληλεγγύης και κουπόνια για τα σούπερ μάρκετ, όπως γίνεται εδώ για να διασκεδάσουμε τη φτώχεια μας, αλλά με ένα καλοκουρδισμένο και αποτελεσματικό κράτος το οποίο ανταποκρίνεται σ’ όλες τους τις ανάγκες. Οι Δανοί και οι υπόλοιποι Σκανδιναβοί, μπορεί να πληρώνουν υψηλούς φόρους από τους υψηλούς μισθούς που λαμβάνουν αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσουν για την υγεία, την παιδεία και όλα εκείνα που για να τα έχεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εμείς πληρώνουμε φόρους Δανίας,  Σουηδίας και Φιλανδίας αλλά έχουμε μισθούς και κράτος Βουλγαρίας. Όσοι επιμένουν να αγνοούν αυτή τη στρέβλωση, επενδύοντας στην ανάπτυξη που… έρχεται, δεν βλέπουν μακριά. Για την ακρίβεια δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους η οποία μοιάζει με εκείνη του Πινόκιο για λόγους προφανείς…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης