Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Ξεκίνησαν οι εργασίες της πανθεσσαλικής οδοντοστοματολογικής συνόδου

ΤΟΠΙΚΑ04.05.2018 | 6:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Mε τη συμμετοχή Οδοντιάτρων απ’ όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και με σημαντικές ανακοινώσεις, ομιλίες και επιστημονικές διατριβές άνοιξε την αυλαία της  η 27η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος, που αποτελεί κοινή προσπάθεια των τεσσάρων Οδοντιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.

Ρόλο οικοδεσπότη φέτος έχει ο τοπικός Οδοντιατρικός Σύλλογος που τιμητικά αφιέρωσε  την 27η  Σύνοδο στην  Αυγή, τη  μακρινή πρόγονό των Θεσσαλών η οποία  ανασυντέθηκε/αναγεννήθηκε μέσα από το έργο του επίκουρου καθηγητή ορθοδοντικής κ. Παπαγρηγοράκη από τα οστά που ανακαλύφθηκαν στο σπήλαιο της Θεόπετρας.

Το πρόγραμμα της Συνόδου αναπτύσσεται στην αιθουσα εκδηλώσεων του Αnadi City-Resort και περιλαμβάνει παρουσίαση θεμάτων που αφορούν όλη σχεδόν την γκάμα της Οδοντιατρικής επιστήμης και  από τις παραδοσιακές έως τις πλέον σύγχρονες προσεγγίσεις. Τα θέματα αναπτύσσουν  διακεκριμένοι ομιλητές με ξεχωριστή κλινική και ακαδημαϊκή εμπειρία και ανάμεσα σε αυτούς  υπάρχουν και μέλη του τοπικού Οδοντιατρικού συλλόγου.  Στον χαιρετισμό του προς τους συνέδρους  ο πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής κ Κωνσταντίνος Τουρτούνης επεσήμανε πως  ο θεσμός της Πανθεσσαλικής  Οδονοτομαστολογικής είναι πλέον καθιερωμένος στις  συνειδήσεις όλων των Θεσσαλών Οδοντιάτρων,  αφού συμβάλει στην ανάπτυξη θεμάτων μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντας, παρέχοντας και την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων χρήσιμων για την εξέλιξη της Οδοντιατρικής

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του Οδοντιατρικού συλλόγου η Σύνοδος είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα της συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης και κάθε σύνεδρος θα λάβει τον αντίστοιχο αριθμό μορίων πιστοποίησης. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως στο  πρόγραμμα περιλαμβάνονται και πρακτικά σεμινάρια μεταξύ των οποίων σεμινάριο ΚΑΡΠΑ που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής 6 Μαΐου στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Επί τρεις ημέρες  λοιπόν η πόλη των Τρικάλων αποτελεί  το κέντρο των εξελίξεων  για τον χώρο της Οδοντιατρικής καθώς  μεγάλος αριθμός οδοντιάτρων από όλους τους Θεσσαλικούς-και όχι μόνο-νομούς που θα παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων δεσμεύεται να συνεχίσει με απόλυτη προσήλωση το έργο της δια βίου εκπαίδευσης των μελών του εξασφαλίζοντας ένα άριστο επίπεδο υπηρεσιών για όλους τους πολίτες του νομού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης