Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Οι καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ18.05.2018 | 8:14 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Μετά  από πρωτοβουλία του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, και προσκεκλημένο τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, διοργανώθηκε ανοιχτή συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, με θέμα  «Αποτελεσματικές πολιτικές για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις». Η  συζήτηση πήρε σάρκα και οστά στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Τράπεζας Πειραιώς στα «λαδάδικα», με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Τούλα.  Αφορούσε ακριβώς, όπως ανακοινώθηκε  στα όσα μετέτρεψαν τον  Δήμο Τρικκαίων, σε Δήμο σύγχρονο και πρωτοπόρο σε πλήθος δραστηριοτήτων και τομέων. Ο κ. Παπαστεργίου, μετέφερε την εμπειρία από δράσεις και πράξεις στην αποκομιδή απορριμμάτων, στο ΑΤΜ πιστοποιητικών, στην εξυπηρέτηση εν γένει των πολιτών, στο θέμα της εφαρμογής του νόμου για το κάπνισμα, στις λύσεις με τα τραπεζοκαθίσματα, στην τεχνολογία και το κυκλοφοριακό, στο ποδήλατο και τις παρεμφερείς δράσεις της πόλης με τα περισσότερα ποδήλατα στη χώρα.
Ο τρόπος

Πέρα από τα τεχνικά θέματα, όμως, η πρωτοβουλία του κ. Ζέρβα, ουσιαστικά αφορούσε και στο «πώς». Στον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίον, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποίησε δράσεις και επέλυσε προβλήματα που φάνταζαν – φαντάζουν… – άλυτα. Ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στην αλλαγή νοοτροπίας, στον οραματικό σχεδιασμό, στη  στοχευμένη και πολυποίκιλη αξιοποίηση πόρων. Επίσης,  παρουσίασε όσα αποτελούν ορισμό της «σύγχρονης πόλης»: ενός μοντέλου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, «ξεχνά» τις κακές πρακτικές που ακόμη υπάρχουν στη λειτουργία του δημοσίου, εμφυσά όραμα και δημιουργεί κοινωνική συναίνεση. Αυτές οι καλές πρακτικές, σε αντίθεση με το δυσκίνητο δημόσιο, μπορούν να είναι κοινός τόπος για την Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης