Παρασκευή 30.09.2022 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Βυτουμά Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ09.05.2018 | 5:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι οι  λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου εκ Βουνένοις στο Βυτουμά Καλαμπάκας.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του Βυτουμά και της Σαρακίνας.

Παράλληλα μοιράστηκε στο κόσμο η παραδοσιακή φασολάδα.

Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Δήμου και κ. Παπαγεωργίου, ενώ παρευρέθη και ο πρώην Βουλευτής κος Βλαχογιάννης.

Το λείψανο Του Αγίου που με ευλάβεια φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου στην Θήβα (συνοικία Τάχι) βρίσκεται εντός αργυράς πεποικιλμένης Θήκης την οποία μαζί με την Εφέστιο Εικόνα περιβάλλει ξυλόγλυπτο Κιβώριο.
Πολλές φορές ευωδιάζει, θεραπεύει, ενισχύει, παρηγορεί και φανερώνει πως η Χάρις του Θεού παραμένει ανεξίτηλη στο σώμα, ακόμα και μετά θάνατον και ότι είναι τεκμήριο και προοίμιο της μελλούσης Αναστάσεως και αφθαρσίας, ενώ κάθε Τετάρτη ψάλλεται η Παράκληση του Αγίου μας ενώπιον Του.
Αυτός ο Πνευματικός Θησαυρός αποτελεί ανεκτίμητη Δωρεά της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαζαράκι Βαγίων και παραδώθηκε στον Ναό από την Γερόντισσα Ευπραξία με σεμνή τελετή στις 10 Δεκεμβρίου 2000 μ.Χ.

Βαγγέλης Γκιάτας

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης