Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κάρολου στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ11.05.2018 | 5:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις Αρχάνες Ηρακλείου είναι ο τελευταίος σταθμός της τριήμερης παρουσίας του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα.

Εκεί ο Κάρολος και η Καμίλα, ενημερώθηκαν αρχικά για το πρόγραμμα στέγασης και ομαλής ένταξης προσφύγων, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ και ακολούθως επισκέφθηκαν το παλαιό σχολείο Αρχανών, όπου συνομίλησαν με οικογένειες μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ και με εθελοντές του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις Αρχάνες, Κάρολος και Καμίλα παρακολούθησαν γιορτή με πολιτιστικές δράσεις και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα στην πλατεία του χωριού, όπου γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά, ενώ δύο χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς «Χανιώτη» και «Μαλεβιζιώτη», στους οποίους μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος ο πρίγκιπας.

Ο Κάρολος περιηγήθηκε και σε καφενεία του χωριού συνομίλησε και χαιρέτισε πολίτες που τον υποδέχθηκαν με θέρμη, ενώ του προσφέρθηκαν δώρα, ιστορικά βιβλία κι ένα καλάθι με κρητικά προϊόντα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης