Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Ο ειρηνοποιός Άδωνις!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ14.04.2018 | 2:11 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Πολλοί αναρωτήθηκαν: «Μα καλά έρχεται κοτζάμ αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τον κλείνουν στα στενά ντουβάρια των γραφείων της ΝΟΔΕ;».

Προφανώς και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι απ’ αυτούς που τους κλείνουν στα… ντουβάρια. Το αντίθετο θα λέγαμε… Η παρουσία του όμως, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων είχε λόγο και αιτία.

Ήταν οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΟΔΕ που προβλημάτισαν τη Νέα Δημοκρατία. Σε τοπικό επίπεδο αυτές εξελίσσονταν σε ένα ανοιχτό εμφύλιο ο οποίος από τη μία πλευρά είχε τον Μπαγιώτη με τον Μιχαλάκη και τους υπόλοιπους παρόντες και… οσή παρόντες  και από την άλλη τον Αναστασίου με τον Παπαστεργίου και τους υπόλοιπους παρόντες και… οσή παρόντες. Οι δηλώσεις ένθεν – κακείθεν είναι γνωστές οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις επαναλάβουμε. Το κλίμα μύριζε μπαρούτι και η σπίθα ήταν οι εσωκομματικές αλλά η φωτιά θα σιγόκαιγε μέχρι τις εθνικές εκλογές και βέβαια τις αυτοδιοικητικές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να γίνουν στάχτη οι υψηλές προσδοκίες του κόμματος στα Τρίκαλα. Ήδη οι δύο πλευρές πλήρωναν δεκάδες 12εύρα για την εγγραφή νέων μελών από νοεδημοκράτες και μη που…  αυθορμήτως και… αυτοβούλως  ήθελαν να γραφτούν στη Νέα Δημοκρατία για να ψηφίσουν τον πρόεδρο της… καρδιάς τους.

Ο Άδωνις ήρθε στα Τρίκαλα… διαβασμένος. Ποιος τον ενημέρωσε μπορεί να εκτιμηθεί αλλά τι ακριβώς ήρθε να κάνει έγινε γνωστό από τα πρώτα λεπτά της επίσκεψή του. Σχεδόν άφησε στα κρύα του… λουτρού τους εκπροσώπους φορέων που πήγαν να τον συναντήσουν στα γραφεία της ΝΟΔΕ και έπιασε τους δύο υποψηφίους ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του κόμματος.  Τι τους είπε: «Για το καλό του κόμματος κανείς από τους δύο δεν θα είναι  υποψήφιος και θα πάμε σε τρίτη λύση, χωρίς κάλπες». Χρειάστηκαν δυο –τρεις συναντήσεις κατά μόνας με τους υποψηφίους για τη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών.  Χρειάστηκε να τηλεφωνήσει ο ίδιος στον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για να επικυρώσει τη συμφωνία αλλά αυτή στο τέλος ήρθε. Τελικώς, η βραδιά έβγαλε πρόεδρο της ΝΟΔΕ τον Κώστα Τρέλη και τα δύο επιτελεία ευχαριστημένα αφού θεωρούν ότι ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να κάνουν πίσω. Αυτοί ξέρουν…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης