Παρασκευή 30.09.2022 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

«Παγώνει» τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές το Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ06.05.2018 | 1:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Να κλείσει τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές, που συντηρείται και με την επαναφορά του σχετικού αιτήματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιθυμεί η κυβέρνηση. Με το αμέσως επόμενο διάστημα να προσδιορίζεται ως καθοριστικό, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, να προσδιοριστεί το μεταμνημονιακό πλαίσιο αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με το χρέος, το τελευταίο που η κυβερνητική ηγεσία θέλει, είναι να εισέλθει το πολιτικό προσωπικό και πρωτίστως οι κυβερνητικοί βουλευτές, σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ήδη, το προηγούμενο διάστημα άρχισαν να τίθενται από βουλευτές –με τη σκέψη στην κάλπη– αιτήματα για «ξήλωμα» μνημονιακών ρυθμίσεων, ενώ η αντανάκλαση στην εκλογική βάση έφερε διαφοροποιήσεις και στο θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος πρωτίστως στο ακροατήριό του στο εξωτερικό, σε εταίρους και δανειστές, μιλά διαρκώς για σταθερή πορεία της κυβέρνησης αλλά και για δέσμευση στη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, βάζοντας «φρένο» στα αιτήματα ανατροπής που έρχονται από την πλευρά των βουλευτών.

«Η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας και θα την τιμήσει», είναι το πάγιο σχόλιο του Μαξίμου κάθε φορά που τίθεται ερώτημα περί πρόωρων εκλογών. Στον κ. Μητσοτάκη, που επαναφέρει διαρκώς το σχετικό αίτημα, προστέθηκε και η Φώφη Γεννηματά, η οποία, μάλιστα, έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές για την έξοδο από το πρόγραμμα, με το επιχείρημα ότι αυτή θα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση. «Επόμενη κυβέρνηση θα είμαστε πάλι εμείς και, ως εκ τούτου, εμάς δεσμεύουν αυτά που θα συμφωνήσουμε», απαντά συνεργάτης του κ. Τσίπρα.

Στο Μαξίμου, που, όπως είναι λογικό, θέλουν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους και το πλεονέκτημα του εκλογικού αιφνιδιασμού, απορρίπτουν ως ανεύθυνο το αίτημα της κ. Γεννηματά. Οπως αναφέρουν, η κυβέρνηση, έχοντας εντολή τετραετίας, ήταν η επιλογή που έκαναν οι πολίτες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 για την ολοκλήρωση του προγράμματος και για τη διαπραγμάτευση εξόδου από αυτό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης