Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι δράσεις αυτές συνεχίζονται

Πενήντα νέες στειρώσεις αδέσποτων στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ22.05.2018 | 7:10 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Αποδίδει η συνεργασία Δήμου Τρικκαίων, κτηνιάτρων, φιλοζωικών οργανώσεων, στην κατεύθυνση μείωσης του προβλήματος των αδέσποτων, καθώς μία ακόμα δράση, πήρε σάρκα και οστά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, ,κτηνίατροι από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, ο κτηνίατρος κ. Κοσμάς Αποστολίδης που συνεργάζεται με τον Δήμο Τρικκαίων στο Δημοτικό Κτηνιατρείο, το οποίο επανασύστησε ο Δήμος, μέλη φιλοζωικών  οργανώσεων και εθελοντές, προέβησαν σε πάνω από 50 νέες στειρώσεις. Είναι το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα που υλοποιείται στα Τρίκαλα, όπως ανακοινώθηκε,  με τη συνεργασία των φορέων που προχωρούν σε πράξεις για να μειωθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Ψύχος

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος σε δηλώσεις του υπογράμμισε  ότι οι δράσεις αυτές συνεχίζονται, ο Δήμος Τρικκαίων αναγνωρίζει το πρόβλημα και, σε συνέχεια των όσων έχουν ήδη γίνει (επανασύσταση Δημοτικού Κτηνιατρείου, πρόγραμμα στειρώσεων, συνεργασία με τις οργανώσεις κ.α.), προχωρά σε ολοκλήρωση διαδικασιών με βάση τον νόμο για τα αδέσποτα, κατέληξε ο ίδιος. Να σημειώσουμε πως από την  Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 επαναλειτουργεί για τα αδέσποτα το Κτηνιατρείο Τρικάλων.

Ο  Δήμος Τρικκαίων, σύμφωνα με την τότε σχετική ανακοίνωση,  με την επίσκεψη του Δήμαρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο ανακαινισμένο Κτηνιατρείο. Μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ψύχο, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον χώρο που ανακατασκευάστηκε από την ΠΕ Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία συνήφθη χρησιδάνειο για τη λειτουργία του. Ακολούθησε μια διαδικασία καταγραφής, ελέγχου, αντικατάστασης του εξοπλισμού, τόσο του κτηνιατρείου όσο και του χειρουργείου ειδικότερα. Ταυτοχρόνως, εκτός από την προμήθεια των απαραίτητων υλικών, έγινε και προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, απαραίτητου για το χειρουργείο.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στον με προσεκτικά βήματα σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων στον Δήμο Τρικκαίων. Ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Ψύχος επεσήμανε τη μεθοδική δουλειά που έγινε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης