Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Πρόβλημα με την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος

ΤΟΠΙΚΑ04.05.2018 | 3:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας είχε χθες στη Λάρισα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό για τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist.

Μετά τη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά σημαντικά θέματα του κτηνοτροφικού κλάδου, ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπήρξε σήμερα μια συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Όντως υπάρχει πρόβλημα με την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος. Έγινε κατανοητό προς όλους πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μπορεί να παρέμβει στη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά. Συμφωνήσαμε να δημιουργηθεί μια Διεπαγγελματική Οργάνωση για αυτό και συνεννοηθήκαμε να συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ίδρυση αυτής της Διεπαγγελματικής >>.

Συνέχισε λέγοντας ότι Πιστεύει ότι η συνεργασία του Υπουργείου με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση και παράλληλα δημιουργώντας περισσότερα κλιμάκια ελέγχου του χώρου, θα είναι αυτή που θα επιτρέψει να υπάρχει  την επόμενη περίοδο μια ανάκαμψη, της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Θέλει  να γίνει ιδιαίτερα κατανοητό ότι η προστασία, η υπεράσπιση της φέτας, ενός προϊόντος που αποτελεί σημαία των γεωγραφικών ενδείξεων της Ευρώπης, να μην επηρεαστεί από την όλη συζήτηση και όλο τον προβληματισμό που υπάρχει γύρω από το όντως υπαρκτό πρόβλημα της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Οι εισαγωγές προϊόντων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται χωρίς περιορισμούς. Από κει και πέρα το πρόβλημα είναι αν αυτές οι εισαγωγές, οδηγούνται για την παραγωγή προϊόντων, ως πρώτη ύλη, που μπορεί να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική νομοθεσία.

Έκλεισε λέγοντας ότι η Φέτα είναι ένα γνήσιο προϊόν και αυτό υπερασπίζεται  σε όλες τις διεθνείς αγορές και βεβαίως και στην εσωτερική αγορά. Χρέος του Υπουργείου είναι να ελέγχει  την αγορά, να ελέγχει  όλο το κύκλωμα για να μην υπάρξουν τέτοιου είδους προβλήματα νοθείας.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης