Παρασκευή 30.09.2022 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

ΤΟΠΙΚΑ08.05.2018 | 5:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Παρασκευή 4 Μαΐου, στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας, τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» σε συνεργασία με την εταιρεία Meteora Race Park (Πίστα Καρτ) πραγματοποίησαν ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Την  ομιλία πραγματοποίησε  ο κ. Παπαπάσχος Θωμάς, έμπειρος εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης και υπεύθυνος της Driving Academy μαζί με τη Δ/νση Τροχαίας Τρικάλων καθώς και τη Δ/νση της πυροσβεστικής.

Η ομιλία ξεκίνησε με την παρουσίαση των επεμβάσεων της Πυροσβεστικής καθημερινά αλλά και των βασικών ενεργειών του πυροσβεστικού σώματος κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παπαπάσχος, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για την ασφαλή οδήγηση και τις προϋποθέσεις της ασφαλούς μετακίνησης σε κάθε ηλικία.

Οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα ενημέρωση, χάρη στην οποία έγινε αντιληπτή η σημασία που έχει η υπευθυνότητα καθώς και η γνώση που χρειάζεται να υπάρχει, προκειμένου να υφίσταται η ασφάλεια του καθενός, του πεζού αλλά και του οδηγού. Βασικές παράμετροι πρόκλησης ατυχημάτων, όπως η ιλιγγιώδης ταχύτητα και η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, καθώς και οι νέες τεχνολογίες των αυτοκινήτων παρουσιάστηκαν παραστατικά μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και συνειδητοποίησαν τους καθημερινούς κινδύνους που “παραμονεύουν” στους δρόμους και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας. Ο κ. Παπαπάσχος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παροχή οδηγικής παιδείας και η καλλιέργεια ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς για τα παιδιά, καθώς εκείνα σε λίγα χρόνια θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς οδηγούς. Το κεντρικό σύνθημα ήταν ότι πολλά τροχαία ατυχήματα, θανατηφόρα ή όχι, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν οδηγοί και πεζοί διέθεταν την κατάλληλη οδηγική παιδεία. Γιατί το πιο σημαντικό, σύμφωνα και με τον ίδιο, είναι «να φτάσουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια και όχι τόσο το πότε θα φτάσουμε».

Τέλος, άλλο ένα μέρος της ομιλίας που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους μαθητές ήταν η παρουσίαση των μελλοντικών αυτόματων αυτοκινήτων και των δυνατοτήτων που θα προσφέρουν στο άτομο, γεγονός που οδήγησε σε μια εποικοδομητική συζήτηση τους με τον κ. Παπαπάσχο, ο οποίος με μεγάλη προθυμία απάντησε σε κάποιους προβληματισμούς που είχαν οι μαθητές ή τους δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ως μελλοντικοί υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες επιθυμούμε το Σχολείο μας να διοργανώνει τέτοιες ομιλίες που υποδεικνύουν ορθά πρότυπα συμπεριφοράς.

Λιούτα Δήμητρα, Μυλωνά Βένια

Μαθήτριες της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης