Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Σε καλό δρόμο η μετεγκατάσταση του Α.Τ. Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ17.05.2018 | 8:21 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το κτίριο του πρώην Υγειονομικού Σταθμού που βρίσκεται απέναντι από την Σχολή Ξυλογλυπτικής, ζητούσε πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Δήμος Καλαμπάκας με αίτημά του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να μεταστεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα το οποίο λειτουργεί σήμερα σε μισθωμένο οίκημα.

Ο  Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης είχε γνωστοποιήσει στην προσπάθεια του Δήμου να του παραχωρηθεί το ακίνητο του στρατοπέδου «Ράμμου» από το ΥΠ.ΕΘ.Α., έτσι ώστε στη συνέχεια να δοθεί απευθείας, με την ίδια διαδικασία της παραχώρησης, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.

Να αναφέρουμε ότι και επί προηγούμενης δημοτικής αρχής είχε επιχειρηθεί η απόκτηση του ακινήτου, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί ποτέ. Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας θεωρεί  πως «πρόκειται για ένα ακίνητο που καλύπτει στο μέγιστο τις στεγαστικές ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος, τόσο ως προς το κεντρικό οίκημα όσο και ως προς την υπόλοιπη έκταση…». Αποτελεί πεποίθηση του  ότι αν και θα απαιτηθούν τεχνικές παρεμβάσεις λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψής του, το όφελος μακροπρόθεσμα θα είναι ορατό, αφενός για μια λειτουργική έδρα του Αστυνομικού Τμήματος, αφετέρου για την εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου.

Σε καλό δρόμο

Κατά την επίσκεψη του κου Κουβέλη στα Τρίκαλα, την Τετάρτη συζητήθηκε το θέμα παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Γραμματέα την Ν.Ε. Τρικάλων (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κος Νταούλας από όσα συζητήθηκαν θεωρεί ότι είναι πολύ κοντά η μετακόμιση του  Α.Τ. Καλαμπάκας στο συγκεκριμένο κτήριο, καθ’  ότι πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα που ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κος Φώτης Κουβέλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης