Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

«Στα χνάρια του Ασκληπιού» από την πλατεία Γοργογυρίου στις πηγές του Κεφαλοποτάμου

ΤΟΠΙΚΑ11.04.2018 | 5:27 μμ

Πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή, με μικρή υψομετρική διαφορά, μήκους περίπου 4,5 χλμ. (συνολική απόσταση) και με απαιτούμενο χρόνο πεζοπορίας περί τις 2 ώρες

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Πρόκειται για μια περιπατητική διαδρομή, η οποία αναφέρεται στην καταγωγή του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας

Μια νέα δράση, μια νέα περιπατητική διαδρομή, που τιτλοφορείται «Στα χνάρια του Ασκληπιού», παίρνει σάρκα και οστά από το Δήμο Τρικκαίων. Μετά από 3000 χρόνια, τονίζεται από τη δημοτική αρχή, βαδίζουμε ξανά «Στα χνάρια του Ασκληπιού»! Πρόκειται για μια περιπατητική διαδρομή, η οποία αναφέρεται στην καταγωγή του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Αθλητικού προγράμματος BE ACTIVE, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στις 10:00, στην πλατεία Γοργογυρίου.

Αθλητική και περιηγητική

Η δράση είναι αθλητική, αλλά και περιηγητική. Πρόκειται για την πεζοπορία σε ένα νέο μονοπάτι, στα ριζά του Κόζιακα, που χαράχθηκε από το Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Τρικάλων. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και  του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη οδηγεί τους περιπατητές στην προβολή μιας νέας διαδρομής στο βουνό του Ασκληπιού. Πρόκειται για μία διαδρομή που έχει ως αφετηρία την πλατεία Γοργογυρίου και καταλήγει στις πηγές του Κεφαλοποτάμου. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή πλατεία, δριστέλες, μονοπάτι Κεφαλοπόταμου, πηγές, επιστροφή. Πρόκειται για μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή, με μικρή υψομετρική διαφορά, μήκους περίπου 4,5 χλμ. (συνολική απόσταση) και με απαιτούμενο χρόνο πεζοπορίας περί τις 2 ώρες.

Σε ποιους απευθύνεται

Η δράση απευθύνεται σε όλους, όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν το βουνό, από το οποίο ο Ασκληπιός περισυνέλλεγε τα βότανα που χρησιμοποιούσε στις θεραπείες του. Είναι, εξάλλου, μια διαδρομή που βοηθά στην άθληση και στην υγεία.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης