Παρασκευή 30.09.2022 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Στα 100 εκατ. ευρώ το έργο έκδοσης νέων ταυτοτήτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ19.05.2018 | 12:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε έργο «μαμούθ» για τον κλάδο της πληροφορικής εξελίσσεται η έκδοση των νέων ταυτοτήτων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 350 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο ιστορικά έργο πληροφορικής που έχει προκηρυχθεί στη χώρα μας.

Ο προϋπολογισμός μάλιστα είναι χωρίς ΦΠΑ και αν συμπεριληφθεί και ο φόρος αυτός, μπορεί να πλησιάσει τα 400 εκατ. ευρώ. Το έργο δεν αφορά μόνον την έκδοση των βιομετρικών πλέον ταυτοτήτων, αλλά και των διαβατηρίων, των διπλωμάτων οδήγησης κ.ά. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την έκδοση σχεδόν 7 έως 8 εγγράφων που απαιτούν υψηλά επίπεδα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι μόνον το κόστος έκδοσης των νέων ταυτοτήτων έχει ήδη προϋπολογιστεί σε 100 εκατ. ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στη συνέχεια, το έργο θα αποπληρωθεί από τους ίδιους τους κατόχους των νέων ταυτοτήτων. Οι τελευταίοι θα κληθούν να καταβάλουν παράβολο 10 ευρώ για την έκδοση κάθε νέας ταυτότητας σε διάρκεια πέντε ετών για το σύνολο του πληθυσμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι το έργο να υλοποιηθεί με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να υλοποιηθεί μια κλειστή διαδικασία επιλογής αναδόχου με βάση την προσφερόμενη τεχνολογία αλλά και το κόστος υλοποίησής της.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης