Τετάρτη 27.09.2023 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Στον Μακρόν το Βραβείο Καρλομάγνου

ΔΙΕΘΝΗ06.05.2018 | 3:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα τιμηθεί φέτος με το Διεθνές Βραβείο Καρλομάγνου, με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να εκφωνεί τον πανηγυρικό στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Άαχεν.

Ο πρόεδρος Μακρόν θα είναι το 60ό πρόσωπο που θα τιμηθεί με το Βραβείο του Καρλομάγνου, «για την προσήλωσή του στην Ευρώπη» και «το ισχυρό όραμά του για μια νέα Ευρώπη», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της η αρμόδια Επιτροπή. «Η δέσμευσή του για συνοχή και ενότητα και ο αποφασιστικός αγώνας του ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού και απομονωτισμού για την υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης αποτελούν πρότυπο και είναι με την θετική έννοια μεταδοτικοί και πρωτοποριακοί», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της κυρίας Μέρκελ και του κ. Μακρόν με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, «προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και τα πιθανά επόμενα βήματα», αναφέρει ανακοίνωση της Καγκελαρίας.

Το Βραβείο Καρλομάγνου απονέμεται από το 1950 σε προσωπικότητες και θεσμούς με ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια διατήρησης της ενότητας της Ευρώπης. Η απονομή γίνεται κατά παράδοση την ημέρα της Αναλήψεως και το Βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 5000 ευρώ. Το 2016 τιμήθηκε με το Βραβείο ο Πάπας Φραγκίσκος, το 2008 η ‘Αγκελα Μέρκελ και το 2012 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης